Visita als horts de Cal Delaida i els contes de la pagesa Matilda

El dissabte 8 d’octubre ens vam llevar d’hora i vam desafiar l’amenaça de pluja per anar a conèixer de primera mà els horts de Cal Delaida i on vam poder veure com creixien carxofes, espàrrecs, carbasses i molts altres productes frescos. També vam aprendre com les abelles de la zona feien mel en els ruscs que tenen instal·lats al terreny.

Més tard, al Mercat de Pagès de Gavà grans i petits van compartir una estona divertida amb la pagesa Matilda, que va explicar contes que va deixar a tots els nens i nenes encantats. En acabar, tots van poder participar en un fantàstic taller per aprendre que menjar fruita no és gens avorrit!

Visita als horts de Cal Ximxim i la cuina del Restaurant Mar de Pins

Els horts de Cal Ximxim van ser els protagonistes de la visita dels influencers que vam viure el dissabte 22 d’octubre. Es van poder visitar els hivernacles on creixien mongeteres, cogombres i tomàquets que després es podien aconseguir al mercat. També ens van ensenyar com es plantaven les bledes

A mig matí ens vam dirigir al mercat per assistir a la demostració del xef del restaurant de Gavà Mar de Pins a la plaça Major. En el showcooking vam poder aprendre a fer una deliciosa crema de carabassa amb encenalls de pernil cruixent i cibulet, després una paella de verdures de temporada i per acabar un carpaccio de figues. Tot un àpat que després els assistents van poder tastar!

Visita al terreny de VilaEco i les receptes del restaurant Major 36

Els terrenys de Vila Eco vam ser l’escenari perfecte per conèixer com creixen la col kale vermella, les pastanagues o la remolatxa molt ben acompanyats de Mercè Cuinetes, Viatges Gastronòmics i Cuina sense estrès.

Aquell mateix dissabte 19 de novembre vam poder gaudir d’un showcooking que va fer llepar-nos els dits amb el xef del restaurant Major 36 de Gavà, on vam aprendre a cuina una mousse de carxofa amb ou pochê, seguida d’un caneló de calçot i, per acabar, carabassa confitada amb formatge fresc.

Recorda, el mercat sempre està viu i llest per acostar-te els productes més frescos. T’esperem cada dimarts i cada dissabte al Mercat de Pagès de Gavà!