El Mercat de Pagès de Gavà, ara també el dissabte

El dissabte 18 de setembre arrenca la nova proposta, que complementa al Mercat de dimarts a Torre Lluch.
• Vol ser un espai viu amb activitats que s’inicien amb un ShowCooking del xef local Rafa Fernández, del restaurant Mise en Place.
• Amb la implantació del Mercat, l’Ajuntament continua reforçant la reactivació econòmica de Gavà i promovent el valor el consum de proximitat i de temporada

Després de la prova pilot organitzada durant tres dissabtes del passat juliol, el Mercat de Pagès inicia una nova etapa a la Plaça Major, amb l’organització els dissabtes de l’espai de venda directa de producte de proximitat de 9 a 14 h, mantenint el Mercat de dimarts a Torre Lluch, que ja és una activitat arrelada a la ciutat.
D’aquesta manera, es dona resposta a una històrica reivindicació del Mercat del Centre i del mateix sector agrari, que veuen en l’activitat una acció que reforça la centralitat de l’Illa de vianants de Gavà, i impulsa l’activitat agrària local, afavorint el contacte directe entre productors i consumidors, a més d’incentivar i garantir l’oferta de productes agrícoles.

 

El Mercat de Pagès, que fou promogut l’any 2015 conjuntament per l’Agropecuària de Gavà, Parc Agrari del Baix Llobregat i l’Ajuntament de Gavà, agafa un nou impuls, incidint en la necessitat de mostrar la cadena de valor del producte local, ressaltar la importància del petit productor artesanal, del manteniment de la tradició i de les tècniques respectuoses amb el medi ambient.

Activitats paral·leles

La gastronomia tindrà moltes coses a dir al nou espai, a través de diferents ShowCookings o activitats: la restauració és el millor altaveu per implicar al tercer agent del cercle virtuós del consum responsable i sostenible, el consumidor.

Aquest dissabte s’inicien les activitats amb una mostra de cuina en directe, a partir de les 11.30 h, del xef Rafael Fernández, del restaurant gavanenc Mise en Place, que prepararà tres propostes gastronòmiques amb el producte del mateix Mercat.