Prova pilot del Mercat de pagès els dissabtes

Els dissabtes 3, 10 i 17 de juliol es va posar en marxa la prova pilot del Mercat de Pagès de dissabte a la plaça Major de Gavà, on es van poder adquirir hortalisses de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Així, a més del ja consolidat Mercat de Pagès dels dimarts al matí a la Torre Lluch, la prova pilot és una manera també de visualitzar l’oferta l’oferta comercial del Mercat de Pagès, del Mercat del Centre i de l’entorn de l’Illa del Centre.L’objectiu d’aquesta acció és donar resposta a una històrica reivindicació del Mercat del Centre i del mateix sector agrari, i valorar tècnicament l’encaix en l’entorn i provarne la complementarietat comercial de cara ala implantació definitiva del nou Mercat de Pagès dels dissabtes que tindrà lloc la segona quinzena de setembre.

El Mercat de Pagès promou el consum de proximitat i de temporada, que té un impacte positiu en el medi ambient: garanteix la pervivència d’una activitat que contribueix a la protecció d’un espai d’alt valor ecològic i ambiental, redueix les distàncies entre el punt de producció i el punt de consum, i disminueix la despesa en envasos i combustible que comporten els productes d’importació.

Les parades no poden lliurar bosses de plàstic a la clientela, amb l’objectiu depromoure un canvi d’hàbits a favor del medi ambient.